07 September 2014

DR ASRI-Kalangan Habib & Tarekat Mendakwa Rasulullah Hadir Dlm Halaqah M...


NABI S.A.W SERING HADIR KE MALAYSIA?

Saya membaca di Malaysia ada dakwaan kumpulan yang menyatakan Nabi s.a.w sering hadir dalam majlis bacaan maulid mereka sehingga ada yang siap melambai-lambai tangan kepada Nabi s.a.w yang kononnya muncul. Demikian ramai mereka mendakwa Nabi s.a.w itu sering hadir ke majlis maulid di Malaysia terutama yang berprestij yang memakan kos yang SANGAT mahal untuk memanggil ahli-ahli selawat jemputan. Dihadiri pulak oleh ahli-ahli politik yang bersila ataupun duduk di hadapan.
http://www.youtube.com/watch?v=IzFgf_l1CFQ

Bersalawat untuk bernasyid itu bukanlah satu kesalahan. Itu satu hiburan yang baik. Cumanya yang menghairankan, al-Quran kitab Allah yang selalu dibaca oleh umat Islam di seluruh dunia, mereka tidak mendakwa Nabi s.a.w itu hadir ketika dibaca al-Quran, tiba-tiba baginda hadir ketika bacaan maulid yang bukunya dikarang oleh tokoh-tokoh penyair dan ilmuwan tertentu. Manakah lebih agung antara kitab Allah dan karya insan?


Kemudian jika Nabi s.a.w itu boleh hadir di zaman ini, baginda pasti akan hadir ke Gaza, Syria, Iraq, Kashmir dan tempat-tempat di mana umat baginda dibunuh secara zalim. Baginda akan memberi semangat membela kanak-kanak, wanita dan para pejuang yang dizalimi. Kehadiran baginda tentu memberi makna yang besar kepada mereka. Tiba-tiba baginda hadir di majlis mewah di Malaysia bersama dengan tokoh-tokoh politik dan para ustaz yang mewah bayaran mereka. Ini pun sesuatu yang menghairankan saya juga.

Telah berlaku pertelingkahan getir dalam kalangan sahabat selepas kewafatan baginda Nabi s.a.w yang membabit isteri baginda (Aishah), menantu (Ali) dan para sahabat yang lain sehingga berlaku peperangan. Tiada seorang pun dalam kalangan mereka mendakwa Nabi s.a.w muncul menyelesaikan perbezaan pendapat antara mereka.
Apakah istimewanya Malaysia sehingga Nabi s.a.w sering hadir di sana-sini dalam majlis nasyid dan maulid?! Hanya Allah sahaja yang tahu.


http://www.youtube.com/watch?v=cxGX6czxUW4

Tiada ulasan:

Catat Ulasan